Iva Peručić & Maja Subotić Šušak (HR): Atrij je vrt je pozornica je atrij

21. i 22. 9. od 17-20h @ Atrij &TD

Radionica zamišljanja i izgradnje polifunkcionalnog vrta u Atriju &TD-a održava se 20. i 21. 9. od 17:00 do 20:00. Spajamo kazalište (izvedbu) i konkretnu akciju s onim što je održivo, zdravo, društveno i lijepo u ono što kultivira i uzgaja – VRT. Taj urbani/studentski/donjogradski vrt misli na sva godišnja doba, prati koncerte Muzičkoga salona, redoviti je gost &TD-ovih predstava, voli kuhati, družiti se, mirisati, a želi samoga sebe, s drugima, izmisliti, nacrtati i napraviti.

Okupljamo proaktivnu skupinu za kreiranje novoga, zelenoga ruha svima nam znanoga Atrija. Imat ćemo na raspolaganju raznovrsno bilje i drvene modularne elemente potrebne za izgradnju pojedinih segmenata vrta – klupa, pozornice, scenografije, žardinjera… Završni produkt radionice nije unaprijed definiran nego ga kreiramo zajedno kroz metode promišljanja i projektiranja zelenoga (javnoga) prostora te kriterije odabira odgovarajućeg bilja. Iste metode moći ćete primijeniti, opet i opet, na krovu, balkonu, vikendici i u životu.

Zasucimo rukave za zelenu oazu kulturne promjene :).

Ulaz je besplatan, svi ste dobrodošli!

Pitanja i prijave na iva.growstudio@gmail.com

Voditeljice: Maja Subotić Šušak & Iva Peručić

lva Peručić arhitektica je koja djeluje u sferi održivoga građenja, zelenoga dizajna i permakulture. Aktivna je članica udruge Ekodrom (2012.), surađuje s udrugom ZMAG, a 2017. osnovala je GROW studio, u sklopu kojeg s Majom Subotić Šušak projektira Zeleni Ratkaj (Design district festival). Rad joj je usmjeren na jednost(avnost) čovjekova bivanja s prirodom. Zastani, osjeti, igraj se, tu si.

Maja Subotić Šušak dizajnerica je i voditeljica projekata kreativne agencije. To nije sve, voditeljica je galerije Živi Atelje DK te potpredsjednica istoimene udruge. Područje interesa su joj zeleni dizajn i edukacija mladih u vizualnoj kulturi. S Ivom Peručić surađuje na projektiranju Zelenoga Ratkaja (Design district festival).

Financirano sredstvima europskog projekta apap – Performing Europe 2020 (apap – audience development project), sufinancirano sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.