Posudi svoj krajolik na 7. Ganzu

Borrowed Landscape serija je izvedbi inspiriranih različitim lokacijama, postavljenih u raznolike privatne i javne prostore. Prijašnja izdanja odvila su se u modeliranoj kući, trgovačkom centru i foajeu teatra, a u zagrebačkoj verziji odvit će se 8. i 9. 12. u sklopu 7. po redu Ganz novog festivala, u bio&bio trgovini u Radničkoj 49 (kod Super Konzuma Radnička).

Naslov ovog projekta izvedenica je japanske riječi shakkei. Referira se na tehniku korištenu u tradicionalnom japanskom dizajniranju vrtova i integraciji postojećeg krajolika u kompoziciju vrta. Ovaj se pristup odražava na jedinstven način na koji Heine Avdal i Yukiko Shinozaki zajedno donose različite stvarnosti na specifična, urbana mjesta koja izabiru za istraživanje.

Avdalove i Shinozakine inventivne, suptilne i često humoristične interakcije s odabranim lokacijama, njihovi pomalo pretjerani pokreti ili neprimjerene akcije i genijalni soundscapeovi osmišljeni su od strane dugogodišnjega suradnika Fabricea Moineta. Umeću i poeziju u te prostore koji definiraju naše osobne i profesionalne živote. Istovremeno, hibridne stvarnosti kreirane na ovaj način, pozivaju (slučajnu) publiku da zastanu i obrate pažnju, da budu u interakciji i da iskuse ove obične prostore na drugačiji način te da ponovo promisle pojam svakodnevice. fieldworksove primamljive izvedbe otkrivaju naše rutine, osvještavaju način na koji su prostori koje koristimo svakoga dana konstruirani te kako se krećemo i kako smo primorani koristiti ih.

Zbog ograničenog broja slušalica ulaznice za Borrowed Landscape treba rezervirati. Obavezna rezervacija na ganznovifestival@gmail.com.

Kad: 8.12. u 17-19 sati te 9.12. u 12-14 sati (izvedba traje pola sata i publika može doći bilo kada unutar dvosatnog termina)
Lokacija: bio&bio trgovina,
Radnička cesta 49 (kod Super Konzuma Radnička)

***

Koncept i režija: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki
Izvode: Heine Avdal, Fabrice Moinet, Šiško Horvat- Majcan, Lana Hosni, Nataša Kopeč, Nina Kurtela, Hrvoje Perc, Ivana Rončević

Avdal i Shinozaki zajedno stvaraju kroz svoju kompaniju fieldworks. Od 2000. producirali su više od 20 radova, sve koje su izvodili i na međunarodnim turnejama.

U suradnji s bio&bio trgovinom organskih proizvoda.

Gostovanje u sklopu projekta apap-Performing Europe 2020 Studentskog centra u Zagrebu, sufinancirano sredstvima programa Europske Unije Kreativna Europa. Uz potporu Flanders State of the Art i Ministarstva kulture RH (Ciklus flamansko-skandinavskih autora).