Prvi dan Ganza

Evo nam i prvog dana zimskoga dijela Ganza!

Program za danas donosi:

17-19h Heine Avdal & Yukiko Shinozaki / fieldworks (BE/NO/JP): Borrowed Landscapes @ bio & bio trgovina, Radnička 49

Borrowed Landscape serija je izvedbi inspiriranih različitim lokacijama, postavljenih u raznolike privatne i javne prostore. Prijašnja izdanja odvila su se u modeliranoj kući, trgovačkom centru i foajeu teatra, a u zagrebačkoj verziji odvit će se 8. i 9. 12. u sklopu 7. po redu Ganz novog festivala, u bio&bio trgovini u Radničkoj 49 (kod Super Konzuma Radnička). Zbog ograničenog broja slušalica ulaznice za Borrowed Landscape treba rezervirati. Obavezna rezervacija na ganznovifestival@gmail.com.

21h  Dance_Inn x Ganz – Mette Edvardsen (BE): No Title @ Galerija SC

O predstavi No Title Mette kaže: “S predstavom No Title započela sam tamo gdje je moja posljednja predstava završila. U predstavi Black nevidljive objekte učinila sam vidljivima imenujući ih i stavljajući ih u prostor. Bila sam opsjednuta s onim što je ovdje, a sada gledam u ono što nije kako bi aktivirala i proizvela misli i imaginacije. U ovom novome djelu upućujem postojanje preko negacije. Jednom kada ostaviš iza sebe ono što nije, otvori se perespektiva prema svemu što je tu. Ovaj rad nastavlja predstavu s jezičnim mogućnostima i ograničenjima, i onima samog postojanja, u vremenu i prostoru.”

22h Inge Gappmaier, Nina Gojić, Diana Meheik: Vježbanje pozornosti @ Galerija SC

Vježbanje pozornosti poziva gledatelje/ice na gledanje izvedbi s posebnim gledateljskim taskovima te na artikulaciju svog iskustva tijekom zasebnih diskusija. Taskovi se često koriste tijekom stvaranja izvedbi kako bi se generirao materijal. Obrtanje ove logike da bi se koristila kao princip gledanja pojačava našu uključenost kao gledatelja/ice i (iznova) postavlja pitanje gledateljskog rada koje postaje sve prisutnije u suvremenim izvedbenim umjetnostima.

Izvedbe koje ćemo gledati s taskovima na ovogodišnjem Ganzu jesu No Title Mette Edvardsen i Kompas Petre Hrašćanec, Saše Božića i Simone Aughterlony. Pratite našu Facebook stranicu jer ćemo tamo isto objaviti taskove, a preuzet ćete ih moći i na blagajni Teatra &TD prilikom preuzimanja ulaznica za predstave.

Ulaz je besplatan!